Badran: “la població palestina està sotmesa a un règim militar colonialista que viola els drets humans diàriament”

Terrassa és una de les tres seus del 1r Festival Palestina amb ulls de dona, juntament amb Barcelona i Girona. Un certamen que, entre el 7 i el 14 d’octubre (aquest dimecres, on line) ha creat un espai estable per a la difusió dels curtmetratges fets per dones palestines.

El Cinema Catalunya ha acollit la projecció dels 5 films que formen l’edició. L’artista visual Samira Badran hi ha assistit per debatre sobre el seu curt d’animació “Memòria de la terra”, una obra que ella defineix com una denúncia sobre la violència que pateix el seu país.

A Palestina existeixen actualment 110 punts de control fixos i 300 mòbils i una fragmentació del territori que fa impossible, diu Badran, desenvolupar-se com a persona.

El Festival neix de la col·laboració de 3 entitats: Sodepau, l’Associació Hèlia i HWC (Health Work Committees). A Terrassa ha comptat amb la participació també de la regidoria de Solidaritat i Cooperació. També s’han aliat 3 festivals de cinema compromesos: la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, el Nazra: Palestina short film festival d’Itàlia i el Festival Ciné-Palestine de París.

“Memòria de la terra” es va estrenar al Festival de Màlaga de 2017 i s’ha projectat a més de 40 certàmens nacionals i internacionals. També s’ha vist a escoles,  universitats i presons.