Baixa el risc de rebrot però la xifra d’hospitalitzats torna a pujar als nivells de dilluns passat

Terrassa comença el mes de març amb una lleugera millora de les dades epidemiològiques. En els últims 3 dies, el risc de rebrot a la ciutat ha baixat dels 496 als 330 punts i la velocitat de transmissió del virus és ara inferior a 1, fet que indica que la pandèmia no s’expandeix. Concretament, la Rt de Terrassa se situava aquest dilluns en 0,97, després de baixar en més de 50 centèsimes durant el cap de setmana. Respecte al divendres, la xifra de positius acumulats s’ha incrementat en 166 casos i a dia d’avui ja són 16.211 els terrassencs i les terrassenques que han passat o estan passant la covid-19.

Pel que fa als hospitals de la ciutat, les xifres són pràcticament calcades a les de dilluns passat. Malgrat el descens del divendres (amb 120 malalts ingressats), els hospitalitzats han tornat als nivells d’ara fa 7 dies; amb 134 pacients ingressats per coronavirus. D’aquests, 96 es troben a planta, 18 a la UCI, 10 a semicrítics i 10 més reben hospitalització domiciliària. En referència a la vacunació, fins ara a Terrassa unes 13.000 persones s’han injectat la primera dosi, gairebé un 6% de la població. D’aquestes, menys de la meitat, unes 6.000, ja haurien aconseguit la immunitat després de rebre la segona punxada.

El municipi tanca el mes de febrer amb 29 defuncions, el que representa la xifra més baixa des del setembre, quan n’hi van haver 10. Així, fins ara a Terrassa han perdut la vida 487 persones a causa de la pandèmia.