Balcells: “Aquests pressupostos prioritzen la millora de l’espai públic i el servei a les persones”

[Inclou declaracions] Les xifres del pressupost s’han presentat aquesta mateixa tarda en una audiència pública a la Biblioteca Central. L’encarregada d’explicar-les ha estat la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Maise Balcells. Els pressupostos, abans de portar-los al ple municipal, també s’exposaran als consells municipals de districte.

Balcells ha matisat que aquests comptes estan condicionats per un infrafinançament municipal, el context d’inflació i la congelació de la pressió fiscal els dos darrers anys. Ha destacat l’augment de 2 milions en l’àmbit de la neteja i la gestió de residus i algunes actuacions contemplades al pla de govern, com els 10 milions en el pla de millora de l’espai públic. La tinenta d’alcalde ha definit els objectius dels pressupostos en tres grans eixos. “Aquest primer pressupost del mandat servirà per impulsar polítiques que ajudin a posar la ciutat al dia, prioritzant el manteniment i la millora de l’espai públic; estar al costat de les persones, oferint suport i atenció social als terrassencs i terrassenques per no deixar ningú enrere; i apostar per la promoció econòmica i l’educació de qualitat, per construir una ciutat de progrés i de talent, generadora d’oportunitats, de riquesa i de feina”.

En el context preocupant de sequera que patim, Balcells ha parlat d’un sistema tarifari de l’aigua més ajustat al consum per habitant i que beneficia aquells usuaris més responsables i ha anunciat inversions a la xarxa per evitar fugues.

En d’altres qüestions la tinenta d’alcalde ha destacat el Pla de Polígons, l’adequació climàtica de les escoles, la millora del model de les escoles bressol, el projecte de la nova biblioteca del districte 5, la finalització de la pista coberta de Can Jofresa i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments esportius.