Ballart a Javi García: “Al final aniré jo a la justícia a denunciar-lo per calúmnies”

El Ple de juliol ha aprovat un bon grapat de propostes de resolució, la majoria per unanimitat o per acords transaccionats entre els grups. En són exemples la petició d’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; la creació d’un organisme que impulsi el turisme i el comerç i un seguit de mesures per activar i protegir l’educació de cara l’inici del curs que ve.

També s’ha aprovat la proposta de Ciutadans per millorar la tramitació de les denúncies policials, una mesura que arriba després de la polèmica de les dues denúncies extraviades. Tot i tenir l’aprovació dels cinc grups, l’ambient s’ha crispat entre el regidor socialista Javi García i l’alcalde Jordi Ballart. “Que dues denúncies desapareguin després que l’alcalde digués que estudiaria el tema és preocupant”, ha dit García. La rèplica de Ballart no s’ha fet esperar: “És molt greu el que insinua, al final aniré jo a la justícia a denunciar-lo per calúmnies, perquè estic cansat que m’acusin d’haver retirat multes quan no ho he fet.” “No es posi nerviós”, ha contestat el socialista, “en cap moment he afirmat que hagi retirat cap multa”.

La proposta aprovada preveu establir mecanismes electrònics que permetin la traçabilitat de les denúncies, donar compte a la Comissió de Territori i una auditoria de les sancions emeses per la policia municipal des de l’inici del mandat.