Ballart: “Acabarem el mandat amb el 75% del programa de govern executat”

L’alcalde Jordi Ballart ha fet un repàs del mandat que s’acabarà d’aquí quatre mesos en l’audiència pública que ha tingut lloc al Teatre Principal. Ballart s’ha mostrat satisfet amb la feina feta pel govern municipal, tot i la pandèmia de covid-19, en la que l’Ajuntament hi va destinar 22 milions extraordinaris, i la crisi energètica de l’últim any, que ha suposat un sobrecost de sis milions. “Ens n’hem sortit molt dignament, tenint en compte el sistema de finançament nefast i injust que patim els ajuntaments“, ha dit.

L’alcalde situa en un 68% els objectius del programa de govern asssolits i preveu que s’arribi al 75%. Pel que fa a l’altre 25% d’actuacions, la immensa majoria, ha dit, estan en marxa, tot i que a un ritme inferior als previstos.

De les actuacions fetes, Ballart ha destacat l’inici de les obres del Parc de la República, el nou concepte de futur per a les rieres, transformacions urbanístiques com l’AEG i el Vapor Albinyana, l’impuls de l’anella verda, l’enfortiment del servei de gestió de l’aigua, el nou CAP Can Roca, el Pla de Polígons Industrials, les millores en l’accessibilitat, l’impuls a la protecció dels animals, l’ampliació de la plantilla de la Policia Municipal amb l’objectiu de sumar 66 agents més el 2023, l’impuls al Casal Cívic de Roc Blanc i al Vapor Ros i les millores als mercats municipals, entre d’altres.

Tot plegat, ha afegit, amb un  “Pressupost Municipal ha crescut sense incrementar significativament la pressió fiscal“.

L’alcalde també ha defensat el paper dels dos grups que conformen el govern municipal. Un govern, ha afegit, “que no ha fet soroll, que ha funcionat amb lleialtat i eficàcia, amb seriositat i responsabilitat. Un Govern que ha respectat les diferències entre els dos partits en algunes qüestions i ha posat l’accent en totes aquelles coses en les quals coincidien“.

I ha subratllat que és un govern independent: “És un govern amb mirada llarga, un Govern Municipal no partidista, no electoralista, capaç d’arribar a molts acords amb administracions i partits molt diferents.

Ballart ha aprofitat l’audiència per anunciar l’aprovació d’uns fons Next Generation d’1,6 milions per a la modernització i digitalització dels mercats municipals. També ha situat la inauguració del nou edifici de l’Escola Sala i Badrinas, segons el calendari del departament d’Educació, en el curs 27/28.

Per últim ha detallat una llista de temes que han quedat pendents de fer aquest mandat: la futura nord de Terrassa a Sabadell, la zona tarifària per moure’s amb FGC, la gratuïtat del peatge de Les Fonts, la finalització de la B-40 fins a Abrera

Ballart ha tancat la intervenció reiterant que el govern municipal ha “complert” amb el seu compromís.

Audiència Pública Ballart

Audiència Pública Ballart 5 Audiència Pública Ballart 3 Audiència Pública Ballart 6