Ballart convoca els municipis catalans a reunir-se el 5 de setembre per fer front comú contra Endesa

Davant la carta que Endesa ha fet arribar als municipis catalans, informant que han de fer-se càrrec del 50% del deute de les famílies que no hagin pogut pagar el rebut d’electricitat per trobar-se en situació de vulnerabilitat, «l’Ajuntament de Terrassa ha decidit prendre la iniciativa de crear un front comú amb la resta de municipis afectats per tal de consensuar una resposta conjunta i contundent contra aquesta vulneració dels drets de la ciutadania», segons afirma l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

La companyia elèctrica al·lega, en la missiva enviada als ajuntaments, que «Endesa n’assumirà el 50% restant. En cas contrari, ens veurem obligats a iniciar, a partir de l’1 d’octubre, els procediments de suspensió de subministrament establerts a la normativa», segons s’afirma a la carta. Una «amenaça», que segons Ballart, «afecta 800 famílies de la nostra ciutat i no respon a allò que estableix la normativa autonòmica de la Llei 24/2015 per afrontar l’emergència en matèria d’habitatge i de
pobresa energètica».

Així, l’alcalde Jordi Ballart, ha fet arribar aquest divendres una carta als alcaldes i alcaldesses de la resta de municipis de Catalunya convocant-los a una reunió per tractar aquest tema el proper 5 de setembre, a les 11 hores, al Centre Cívic President Macià, «hem d’unir forces, no podem tolerar que es pretengui deixar desemparades a moltes famílies que ho estan passant malament. No defallirem en la defensa dels drets de tots els terrassencs i terrassenques i de totes aquelles persones que necessiten, més que mai, que els seus representants els facin costat», ha afirmat Ballart.

Recordem que precisament aquesta setmana l’alcaldessa accidental, Lluïsa Melgares, ha va avançar en declaracions a Canal Terrassa les intencions de l’Ajuntament de Terrassa respecte la carta i corresponent petició d’Endesa. Us en deixem l’enllaç a continuació.

Notícies relacionades: