Ballart demana a Gonzàlez-Cambray prioritat per l’Institut Escola Sala i Badrinas

Agilitzar i prioritzar la construcció de l’Institut Escola Sala i Badrinas. És la principal reivindicació de l’alcalde, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’educació, Teresa Ciurana, al Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Abans però, el conseller ha estat rebut institucionalment pels representants dels diferents grups municipals i ha signat al llibre d’honor de la ciutat.

Ballart li ha recordat l’esforç municipal en aquest projecte i ha lamentat els endarreriments i les alteracions del calendari. L’Ajuntament va negociar amb la Generalitat la construcció del nou centre educatiu i es va corresponsabilitzar aportant 2,2 milions d’euros. Les darreres informacions del Departament diuen que l’alumnat no podrà estrenar les instal·lacions fins al curs 2027-2028.

Ballart ha demanat al conseller que es treballi per escurçar aquests terminis i poder conèixer l’estat del projecte en tot moment per donar resposta a les inquietuds de la comunitat educativa.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que el projecte de construcció es publicarà en pocs dies i que es farà seguiment de tot el procés i fer arribar tota la informació a l’Ajuntament.

Els representants de les dues administracions també han parlat de les millores dels centres educatius de la ciutat. L’alcalde ha exposat el dèficit històric en actualitzat i adequació d’alguns edificis i els perjudicis que això provoca.

El Departament ha presentat un pla d’inversió per aquest 2023, finançat en gran part amb fons europeus (REACT-EU). Així, es destinen 2 milions 474 mil euros a 9 equipaments educatius: l’Institut Escola Pere Viver (604,321,55 €); els instituts Can Roca (220.000 €), Can Jofresa (560.000 €) i Torre del Palau (343.295,39 €); i les escoles Enxaneta (354.462,24 €); Lanaspa-Giralt (89.600 €); Marià Galí i Guix (100.800 €); Pau Vila i Dinarès (100.800 €) i Salvador Vinyals i Galí (100.800 €).

Les actuacions serviran per fer-los més sostenibles, habitables i saludables, millorant aïllaments per combatre el fred i la calor. A més, es preveu actuar en la retirada de fibrociment d’alguns d’aquests edificis.

Conseller Gonzàlez Cambray