Ballart reclama més recursos i competències per afrontar la Terrassa post coronavirus

Es compleix un any d’un ple d’investidura històric. TxT i ERC-MES rellevaven al PSC després de més de 40 anys a l’alcaldia de Terrassa, el 15 de juny de 2019. Les dues formacions han fet balanç d’aquest primer any de mandat destacant el caràcter terrassenquista i democràtic d’aquell acord que va propiciar el canvi de color a l’Ajuntament de Terrassa.

Els protagonistes han explicat que en els primers 3 mesos de gestió, es va escriure un programa de govern i aprovat unes ordenances i uns pressupostos i que aquells 10 objectius que es van fixar són encara vàlids: una ciutat inclusiva i plural, formada per persones iguals en drets i diferents en maneres de viure; una ciutat vital i oberta, feminista i compromesa amb el medi ambient, entre altres principis.

Abans de la pandèmia, ha dit l’alcalde, Jordi Ballart, el govern ja havia assolit velocitat de creuer: comissió bilateral amb la Generalitat, revolució verda i connexió en bus gratuïta amb l’Hospital…

La crisi sanitària, econòmica i social ha estat tot un repte i també significarà una retallada del Pressupost Municipal i una revisió del Programa del Govern.

Ballart demana un front comú del municipalisme per tenir més recursos i més competències per afrontar la Terrassa post coronavirus.

13 milions d’euros ha costat a les arques municipals superar la primera fase de la Covid-19 (entre els ingressos que s’han deixat de percebre i les despeses que ha suposat).

El Pla de Xoc, independent del Pacte de Ciutat, ha de servir per ajudar de forma immediata les persones que ho necessiten.