Ballart: “No es pot abaixar la guàrdia en la lluita pels drets de les persones LGTBI+”

El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) va gestionar al 2020 123 expedients (un 32,26% més que durant el 2019) i va fer 2.045 atencions. També es van registrar 59 incidències, 30 d’elles eren discriminacions o agressions LGTBI-fòbiques.

Aquest dilluns, 28 de juny es commemora el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d’altres identitats sexuals i de gènere. Es coneix com el Dia de l’Ogull Gai i és una jornada per reclamar la igualtat jurídica i social i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

Els experts alerten d’un augment del pensament retrògrad i d’un retrocés en els drets i llibertats d’aquest col·lectiu. Per visibilitzar el servei i difondre la tasca que realitzen, l’alcalde de Terrassa i la regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, han visitat les dependències, situades a la carretera de Montcada, 596.

El servei dona informació i orientació a les persones LGTBI+ i a la població en general, resol conflictes i atén casos de discriminació acompanyat les víctimes. L’objectiu és afavorir el dret a la igualtat i a la no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.