Ballart: “No hi ha una privatització encoberta d’Eco Equip SAM, apostem per una empresa pública”

El 2024 ha de ser l’any de la refundació d’Eco Equip SAM, modernitzant la gestió, incrementant el pressupost i implementant més mitjans. És el missatge principal que han volgut traslladar tant l’alcalde, Jordi Ballart, com el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor de neteja, Xavier Cardona, al nou edifici de l’empresa municipal.

La posada en funcionament del nou equipament, prevista pel març, forma part de la millora de la gestió del servei i de les condicions de treball de la plantilla.

La resta de millores les haurà de dictaminar una consultora especialitzada en processos. S’haurà d’iniciar el procés de contractació durant el primer trimestre de l’any i la seva feina haurà d’anar en paral·lel al canvi en la gerència d’Eco Equip SAM.

A resposta de les preguntes dels treballadors, Ballart i Cardona han especificat que aquesta empresa farà una feina puntual i després es retirarà. La gestió del servei sempre serà pública.

Les primers mesures implementades són econòmiques: 118.000 euros per a millores organitzatives i processos interns, 164.000 per a la tecnificació de l’aparell directiu i una inversió de 2 milions d’euros per a la compra de vehicles i contenidors, reforçar la contractació o actualitzar els punts de recollida de la deixalleria mòbil, entre altres.

També hi hauran campanyes informatives i de sensibilització, es contractaran informadors ambientals i es farà una prova pilot de 3 mesos implementant l’atenció telefònica a la ciutadania de 8 a 3 durant els caps de setmana.

Presentació De Noves Mesures Per Millorar La Neteja 8 Presentació De Noes Mesures Per Millorar Neteja 7 Presentació De Noves Mesures Per Millorar Neteja 6

Presentació De Noves Mesures Per Millorar Neteja 4 Presentacio De Noves Mesures Per Millorar Neteja 3 Presentació De Noves Mesures Per Millorar Neteja 2 Presentació De Noves Mesures Per Millorar Neteja 1