Tot Per Terrassa Programa

Ballart reclama que l’Ajuntament gestioni els casals cívics de la Generalitat

El candidat de Tot per Terrassa, Jordi Ballart, reclama a la Generalitat i a la resta d’administracions supramunicipals que atenguin la ciutat en la dimensió que li correspon. Ballart reclama que els compromisos adquirits amb Terrassa s’accelerin en els propers mesos i s’acompleixin terminis.

Ballart ha anunciat que no deixarà d’insistir “a qui convingui, tal com hem fet en aquest darrer mandat, que les administracions supramunicipals acompleixin amb els terminis compromesos”. En aquesta línia, Ballart ha dit que en els darrers 4 anys, Terrassa ha aconseguit avançar en inversions i compromisos per Terrassa. Tot això, ha dit, “fruit de les bones relacions amb totes les administracions amb les que ens hem reunit”.

Nous equipaments sanitaris

L’alcaldable ha insistit que el govern que lidera “és el primer que ha aconseguit un espai exclusiu i de treball amb la Generalitat, a través de la Comissió Bilateral“. D’aquest vincle de relacions, subratlla, s’ha aconseguit el nou CAP Nord al parc de la República. També l’ampliació del CAP Rambla i el CAP Sud. A més de la creació d’un nou CAP i CUAP al carrer Pau Marsal.

Jordi Ballart ha afirmat que Terrassa pateix un “greuge històric que depèn de voluntat política”. En aquest sentit, s’ha referit a la supressió del peatge de Les Fonts i a la zona tarifària 2. Una mesura que equipari el cost del trajecte dels terrassencs i terrassenques amb els veïns i veïnes de Sabadell. “És un tema que està en totes les taules de treball que fem amb la Generalitat i tenim compromisos que esperem aviat siguin una realitat”. En matèria de mobilitat, reclama que es recuperi la línia de Terrassa a l’aeroport.

Inversions en educació

En matèria educativa, Jordi Ballart creu que cal insistir, especialment, en 3 inversions compromeses i pendents. Els gimnasos de l’Escola Joan Marquès Casals i l’Escola Cesc Aldea. Ha insistit, també, que la Generalitat acompleixi i “no endarrereixi més el calendari d’obra del futur Institut-Escola Sala i Badrinas. L’Ajuntament ha posat diners quan no li pertocava, ara és el Departament qui ha d’agilitzar l’obra”.

Demanat al Departament que estengui la mesura que va aprovar fa poques setmanes de subministrar ventilació a 100 centres de Catalunya. Afirma que “és totalment insuficient i és indigne que els nostres fills i filles hagin d’estudiar amb tan altes temperatures en centres educatius públics quan en altres edificis no es toleraria treure l’aire condicionat”. Ballart s’ha compromès a buscar maneres alternatives dins la capacitat municipal per habilitar zones ombrívoles en els patis de les escoles “mentre el Departament no fa la seva feina”.

Ballart reclama la gestió dels casals cívics de la Generalitat
Quant als casals cívics titulars de la Generalitat, els considera “infradotats de pressupost, sense servei de restauració perquè no poden oferir preus accessibles per a les persones vulnerables. També hi veu manca d’inversió. Per tant, Ballart reclama que se’n cedeixi a l’Ajuntament la gestió. És la manera, diu, de “garantir l’activitat normal i que tornin a ser espais comunitaris de socialització i de detecció de situacions de vulnerabilitat”.

Ballart ha fet referència a les acusacions de les altres alcaldables que “sempre ens acusen de no estar connectats amb altres administracions per no ser sucursal de cap partit nacional”. En aquest sentit, insisteix que ha estat “el mandat on més reunions bilaterals s’han fet i on més inversions hem aconseguit atraure”. Ballart subratlla el fet de no pertànyer a cap partit de fora de la ciutat. Això permet, diu, que les relacions amb Tot per Terrassa “mai estan subjectes als pactes o revenges que hi hagi en altres municipis”.

“Podem parlar i pactar amb tothom perquè no ens prejutjaran més que per la nostra feina a Terrassa”, ha dit l’alcalde. Jordi Ballart recorda que en aquest mandat s’han produït les millors relacions amb Sabadell, amb una alcaldessa del PSC amb qui “hi ha una relació institucional, professional i personal extraordinària”.