Ballart rep el suport de l’Observatori contra l’Homofòbia després de les polèmiques declaracions de Salvador Illa

El líder dels socialistes de Catalunya, Salvador Illa, ha estat protagonista als mitjans i a les xarxes socials per les polèmiques paraules dirigides a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart en un acte del PSC a la mateixa ciutat. Durant un discurs de recolzament a la candidata socialista i candidata a l’alcaldia de la capital vallesana Eva Candela Illa va fer befa de la situació personal de Ballart. A més, va retreure-li a l’alcalde i cap de candidatura del partit Tot per Terrassa que «el protagonista de Terrassa ha de ser la ciutat i no pas el seu batlle». Un Illa que també ha expressat que «qui acaba sent subjecte de tot i sempre li passen coses presenta un clar símptoma que no té idees polítiques ni projectes a la ciutat». Unes referències penjades en format vídeo a les xarxes del propi partit.

Per la seva part Ballart va respondre a les declaracions amb una piulada a Twitter on hi deia «Ja ha vingut el senyor de Madrid i el senyor de Barcelona, que no han trepitjat un carrer de Terrassa en sa vida, a donar lliçons als terrassencs i terrassenques de cara a les eleccions del 28 de maig. Desqualificar sistemàticament als adversaris és sinònim de no tenir projecte».

Aquestes declaracions, fetes durant un acte de campanya electoral enfocada a les eleccions municipals del proper mes de maig, han fet saltar les alarmes, no només del principal afectat sinó també d’Esquerra Republicana i de l’Observatori contra l’Homofòbia. Per la seva part Gabriel Rufián li ha retret les paraules i li ha recordat que Ballart ha tingut un fill amb càncer infantil i que ha rebut diversos atacs homòfobs, la majoria a través de les xarxes socials, i li ha exigit una disculpa.