Ballart: “Terrassa arribarà als 250.000 habitants, però ho ha de fer d’una forma equilibrada”

https://www.youtube.com/watch?v=/AEhTraRAV4E&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fterrassadigital.cat%2F&feature=emb_title

L’equip de govern ha presentat públicament el programa per al mandat 2023-2027. Ho ha fet en un acte al Centre Cívic Francesc Macià, en el que han intervingut tant l’alcalde Jordi Ballart com els tinents d’alcalde.

El primer objectiu, segons ha explicat Ballart, és fer una ciutat més democràtica, més igualitària i més dialogant: “Estic parlant de valors. Estic parlant d’una cultura política innovadora i diferent. Som una ciutat d’innovació, sens dubte, i una d’aquestes innovacions “made in Terrassa” és un projecte que aspira a fer una política diferent, propera, senzilla, austera, honesta i transparent“.

Però on ha dedicat més temps de la seva exposició és en les obres que tindran lloc a la ciutat i que han de suposar una renovació important de l’espai públic. “Tenint molt presents les necessitats de les persones, apostant per una ciutat més verda i sostenible, tot i el context de sequera que estem afrontant, i impulsant també una nova mobilitat amb visió de futur, acceptant que és difícil trobar solucions i fent-ho sempre amb el màxim diàleg i consens”.

Ha remarcat, fent referència a la proximitat amb el barri de Sant Pere Nord, el Parc de la República -que inclou un terreny per un nou CAP-, un aparcament a l’avinguda Béjar per a 300 vehicles, el nou Parc del Bon Aire i la renovada Bd5; també, la Ronda Nord que connectaria amb Sabadell:un projecte molt necessari, que reclama l’acord entre els governs català i espanyol, i per al qual l’Ajuntament ja ha posat sobre la taula un disseny molt respectuós amb el territori i totalment viable“. I ha afegit: el nou edifici d’Eco-Equip, la coberta de la pista de Can Joresa, l’impuls de noves àrees urbanes, la millora dels polígons, la renovació del portal de Sant Roc, potenciar la Seu d’Ègara i dinamitzar el comerç urbà i de proximitat.

Pel que fa a seguretat, l’equip de govern vol ampliar la plantilla de la policia municipal de 270 agents a 300, i demanar més Mossos a la Generalitat.

Audiència Pública 2

L’alcalde ha explicat que el Programa de Govern comptarà amb un renovat sistema de seguiment que serà totalment públic i transparent: tothom podrà saber en cada moment com van avançant els projectes i quin és el seu grau de compliment.

Ballart ha dit que encapçala un govern de majoria que està sempre “obert a dialogar i a pactar, però sense deixar de banda el full de ruta majoritari“.

Pel que fa al creixement de la ciutat, ha dit que Terrassa arribarà als 250.000 habitants, però que ho ha de fer d’una “forma equilibrada i cada administració i cada govern ha d’assumir i planificar les seves responsabilitats. Això vol dir fer inversions en equipaments i infraestructures, millorar el manteniment, fer un espai públic de més qualitat i fer-ho de forma equilibrada a tots els districtes. (…) No oblidem que el pressupost municipal d’aquest any 2024 destina a aquest concepte un total de 113 milions d’euros, és a dir, 1/3 part del pressupost municipal per a neteja i recollida de residus, servei municipal d’aigua, seguretat, mobilitat i obres i manteniment”

Ballart ha acabat referint-se al canvi climàtic i als reptes que genera, com per exemple la sequera que estem vivint. “La sostenibilitat no és una opció, és una exigència, i això implicarà grans transformacions en la nostra vida quotidiana, en el nostre model de ciutat i de país“.

Ha conclòs dient que cal una Terrassa que generi un “nou terrassenquisme del segle XXI“.