Balls i cercavila als carrers per trobar l’Home dels Nassos

El protagonista del darrer dia de l’any ha estat l’Home dels Nassos. Aquest personatge de la mitologia catalana viu als boscos de Sant Llorenç del Munt i resulta que només baixa a Terrassa el 31 de desembre.

Fot Home Dels Nassos1

La juguesca està en trobar-lo perquè aquest ésser fabulós té tants nassos com dies té l’any. I és clar, veure’l, ha de ser tot un espectacle i segur que porta bona sort.

Fot Home Dels Nassos2

Per això, les nenes i nens de la ciutat s’han posat ben d’hora a buscar aquest home tan especial. Ho han fet, com mana la tradició local, amb l’ajuda de quatre experts en la recerca: en Nassut de Nasrogent (guardià dels boscos), els seus ajudants en Janús i en Fumera i també la seva companya, la Margarida Tafanera, coneixedora de totes les herbes silvestres.

Fot Home Dels Nassos3

Avui la colla s’ha fet esperar una mica i eren molts els infants il·lusionats pendents de l’arribada al Mercat de Sant Pere. Tant bon punt s’hi han presentat, tothom ha posat fil a l’agulla. També els pastorets que, com que ara a l’hivern no tenen feina, han baixat de la muntanya per celebrar-ho.

Fot Home Dels Nassos4

Amb els seus balls, han engrescat un públic ben entregat. I entre uns i altres, han fet mans i mànigues per trobar l’Home dels Nassos, fins i tot, enlairant-se amb l’ajut dels bastons per poder mirar per tots els racons. També han entrat dins del Mercat del Triomf, per comprovar que estigués voltant per les parades. Però no hi ha hagut manera.

Fot Home Dels Nassos5

Així que, la comitiva no s’ha donat per vençuda i ha seguit amb la seva tasca amb una cercavila pels carrers. Una festa a la que s’hi han anat afegint cada vegada més famílies amb la il·lusió de trobar l’Home dels Nassos i comprovar que, com que avui és el darrer dia de l’any, aquest senyor només en té un de nas.