Barcelona dedica una placa a l’escriptora Anna Murià

Aquest dijous s’ha fet l’acte de la descoberta de la placa que l’Ajuntament de Barcelona dedica a l’escriptora Anna Murià a la façana de la casa on va néixer, al carrer del Regomir, 7-9.

La instal•lació de la placa literària forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors i escriptores a la capital catalana.

Nascuda l’any 1904, Anna Murià i Romaní va estar implicada en política des de jove. L’activitat literària la va iniciar col•laborant en publicacions com La Dona Catalana, La Rambla i Diari de Catalunya. Acabada la Guerra Civil es va exiliar, primer a París, i més endavant a la República Dominicana, Cuba i Mèxic. A la capital francesa va coincidir amb el poeta Agustí Bartra, amb qui va començar una vida en parella i va tenir dos fills.

Quan Murià i Bartra van tornar a Catalunya (1970) van establir la seva residència a Terrassa. El 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi. Murià va morir a Terrassa el 27 de setembre de 2002.