Bargalló diu que les al·legacions de l’escola concertada són un acte de pressió en un procés de negociació

Sobre l’alerta que s’ha aixecat a l’escola concertada contra el nou Decret per regular l’oferta educativa i el procediment d’admissió d’alumnat que prepara la Generalitat, el conseller d’educació, Josep Bargalló, ha dit que no són totes, només dues patronals estan recollint signatures entre els pares i les mares i presentant al•legacions al text, diu. Bargalló ha afegit que en un procés de negociació sempre hi ha actes de pressió i que tots els canvis produeixen tensions.

El conseller ha recordat que el nou decret està en consonància amb el Llei Catalana d’Educació i el Pacte Contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya. Bargalló ha afegit que aquestes dues patronals van signar el pacte.

També ha dit que té 32 peticions de centres concertats o privats que volen passar a la xarxa pública. És un procés complicat i discret, diu, però alguna podria provenir de la ciutat.

En qualsevol cas, el conseller assegura que la Generalitat garantirà l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat.