Bargalló: “L’escola Sala i Badrinas es començarà a construir en els propers quatre anys”

L’Escola Sala i Badrinas serà una realitat i es començarà a construir en algun moment dels propers quatre anys. És el compromís del conseller d’Educació, Josep Bargalló, verbalitzat aquest dimecres al migdia a Terrassa. Ha vingut a la ciutat per inaugurar oficialment els instituts de Can Roca i Les Aimerigues. Els dos centres han sortit de provisionalitat (6 anys en barracons 7 anys encabits a l’Escola Germans Amat, respectivament) i han estrenat edificis de nova construcció aquest curs. L’Escola Sala i Badrinas porta 8 anys en barracons, és un dels 1.100 centres que en l’actualitat hi ha a Catalunya en mòduls prefabricats pendents de construcció.

L’alcalde, Alfredo Vega, que ha acompanyat al conseller i al director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, en la visita ha recordat que l’educació és la millor inversió de futur, individual i col•lectiva, i el principal instrument per a construir una societat amb igualtat d’oportunitats. Vega, però ha reconegut que els dos edificis s’han fet esperar massa.

Barballó també ha visitat l’Escola Pere Viver que serà un institut escola el proper curs. És un dels 25 centres públics que oferiran de P3 fins a 4rt d’ESO a partir de setembre. En total, l’any que ve ja seran 53 els instituts escoles a tot Catalunya.
El conseller també ha dit que es farà front a la demanda de places públiques a la secundària: amb més instituts-escoles o amb altres fórmules.

El conseller també ha visitat altres 3 centres educatius de la comarca.