Barri Futur fomenta l’economia social i solidària de quatre barris de la ciutat

Es presenta a l’Ateneu Candela «Barri Futur», un projecte de comunalitat urbana per impulsar en un barri o zona determinada les economies cooperatives, de proximitat, de cures i comuns urbans. La Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat atorguen una subvenció bianual a les anomenades comunalitats urbanes.

A tot Catalunya s’impulsen 22 projectes d’economia col·laborativa que també promouran la col·laboració en xarxa entre les comunalitats. En el cas de Terrassa, Barri Futur compta amb 350.000 euros de pressupost pels pròxims dos anys. Barri Futur que inclou el centre nord, l’anomenat Districte 0, l’Antic Poble de Sant Pere, Sant Pere i Pere Parres, farà una diagnosi del territori per detectar mancances estructurals i promoure les potencialitats del sector.

I tot estructurat en tres eixos per fomentar l’economia de proximitat, crear teixit veïnal i urbà i una programació de cultura lliure, comunitària i popular. El programa Barri Futur va destinat a protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana i de proximitat després dels efectes de la Covid, amb activitats de formació per impulsar projectes comunitaris i fomentar dinàmiques d’economia de col·laboració que arrelin en els barris.

barri futur