Els Bastoners de Terrassa estrenen l’exposició del 40è aniversari als Amics de les Arts

Els Bastoners de Terrassa han donat aquest dissabte el tret de sortida a la celebració del seu 40è aniversari. Ho han fet amb la inauguració d’una exposició als Amics de les Arts, que repassa a través de documents, objectes i fotografies la història de l’entitat, però també la relació dels balls de bastons amb la ciutat des de fa més de 150 anys.

L’exposició «Terra!», que recorda el crit que fan els bastoners al final de cada ball, també repassa la part menys visible i coneguda de l’entitat, com els assajos, la feina al voltant de les colles infantils, les relacions amb altres entitats de cultura popular o l’activitat social, que la converteixen, segons diuen els seus responsables, en una gran família, un fet que s’ha demostrat l’últim any.

L’acte d’inauguració ha comptat amb bona part dels membres dels Bastoners, que s’han pogut retrobar després d’un any de no poder trepitjar les places, i amb representants del món bastoner, de la cultura popular terrassenca i també de l’Ajuntament. L’exposició es pot visitar als Amics de les Arts fins el 29 d’abril i, després, visitarà tots els districtes de la ciutat, dins d’un calendari ple d’actes per celebrar aquest aniversari rodó.