BBVA CX obre la convocatòria del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2019

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX han obert la inscripció per a participar al 16è Premi de BBVA de Pintura Ricard Camí 2019. La seva finalitat és estimular la creació pictòrica i promocionar els artistes catalans o residents a Catalunya.

Els participants poden presentar les seves obres digitalitzades fins el 15 de maig a través del formulari que hi ha a la web. El premi consisteix en 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros per a projectar la seva obra a una exposició al Centre Cultural de Terrassa.

Durant el mes de juny es farà una preselecció de les obres participants i els dies 1 i 2 de juliol els autors preseleccionats presentaran els seus treballs al Centre Cultural.

Finalment, el jurat seleccionarà les obres finalistes que s’exposaran del 5 de setembre fins el 6 d’octubre al Centre Cultural. El guanyador es coneixerà el 17 de setembre en un acte de lliurament que tindrà lloc al mateix recinte.

El jurat d’aquesta edició estarà format per la presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, Cèlia del Diego, la historiadora d’art, Teresa Blanch, la directora artística de Cal Cego, Montse Badia, l’artista, Pere Llobera, i el director del Centre Cultural, Adrià Fornés.

El Premi se celebra de forma biennal i vol rendir homenatge a Ricard Camí, president de l’entitat.