Bea Ortiz: “Aquest reconeixement és un orgull i, alhora, una responsabilitat”

Pocs dies després de conèixer la seva designació com a millor waterpolista d’Europa del 2021, la rubinenca del CN Terrassa Bea Ortiz no deixa de sorprendre’s per aquest reconeixement. És la constància d’una jugadora inconformista, que el 2020 ja va rebre el guardó a la millor jugadora de l’Europeu de Budapest.

Aquest darrer premi l’ha guanyat amb més de la meitat dels vots, un 51,7%, amb molta distància de la també catalana Anni Espar, segona amb el 25%. Evidentment que els últims èxits amb la selecció espanyola hi ha tingut molt a veure.

Amb el combinat estatal es va proclamar subcampiona olímpica a Tòquio, va ser integrant de l’equip ideal i segona màxima golejadora de la competició. Bea Ortiz, però, valora encara més que la LEN l’hagi escollida sense haver guanyat l’any passat cap títol amb el seu club.

La rubinenca succeeix en el palmarès la portera Laura Ester i demostra la bona salut que té el waterpolo català. És un guardó que premia l’aposta del CN Terrassa per potenciar el waterpolo femení, però toca completar-ho amb un títol, pensant ja en la Copa de la Reina que tindrà lloc la setmana vinent a l’Àrea Olímpica.

Als seus 26 anys la jugadora del CN Terrassa no es posa sostre i vol que aquest premi sigui un mirall per a les petites de la casa.

Bea Ortiz Medalla Olímpica 2

Bea Ortiz amb Paula Leitón. Conjuntament amb Pili Peña, van aconseguir a Tòquio les primeres medalles olímpiques de la història del CN Terrassa