Bèlgica, Alemanya i la República Txeca, rivals de Catalunya a l’Europeu de Corfbol

La Federació Internacional de Korfbal (IKF) ha donat a conèixer la composició dels grups per al proper Campionat d’Europa de Corfbol, que tindrà lloc a Bèlgica del 25 al 30 d’octubre. Catalunya, enquadrada al grup “B” i que compta habitualment amb una àmplia representació de jugadors i jugadores de Terrassa, competirà en aquesta primera fase de grups contra la selecció amfitriona, Alemanya i la República Txeca. Aquesta edició es va haver de suspendre l’any passat per la pandèmia. El grup “A” està integrat per Holanda, Portugal, Anglaterra i Hongria.

Bèlgica ocupa actualment la segona posició en el rànquing mundial i, després del seu inesperat quart lloc en el darrer Europeu del 2018, voldrà recuperar com a mínim el seu estatus de segon millor equip del continent i del món després d’Holanda. Alemanya va ser la gran sorpresa en aquella última edició, fent història en aconseguir classificar-se per a la gran final. La seva fortalesa es va seguir demostrant amb una cinquena posició al Mundial de Sud-àfrica i l’actual cinquè lloc al rànquing mundial.

La República Txeca va ser el darrer rival de la selecció catalana a l’últim Europeu en la lluita per la cinquena i sisena posició. Els catalans volien revalidar la medalla de bronze aconseguida dos anys abans en el Campionat Europeu del 2016, però en aquesta ocasió es van haver de conformar amb la sisena plaça. Els txecs ocupen actualment la setena posició en el rànquing mundial, mentre que Catalunya és ara mateix onzena, després de finalitzar en desè lloc en el darrer Campionat del Món del 2019.

Tot i així, les condicions sociosanitàries i de transport tant en l’àmbit europeu com dels països participants determinaran la viabilitat o no de poder seguir endavant amb la preparació i disputa d’aquest Campionat d’Europa, que comptarà amb les màximes mesures de seguretat i d’higiene.