Biomedicina i Biotecnologia, les opcions escollides per les dues terrassenques amb la nota més alta

Molts estudiants han estat nerviosos aquests dies pendents de les notes de tall. I és que una sola centèsima pot acabar decidint el seu futur professional. No és el cas de la Patrícia Palacín i la Tània Farnós, amb notes que s’acosten al 14. Les dues van obtenir un 9,60 a la fase general, la puntuació més alta a Terrassa.

La Patrícia Palacín ha fet el batxillerat a l’institut Torre del Palau, amb un 10 de nota mitjana. Amb la nota de la fase general i la màxima puntuació en l’especifica li queda una nota final de 13,84. No tenia molt clar quins estudis fer i no ho va decidir fins gairebé a darrera hora. Farà Biomedicina a la Universitat d Barcelona que té una nota de tall prou alta, un 12,7.

Una situació molt similar és la de la Tània Farnós, alumna de la Tecnos que també va treure un 9,60 a la fase comuna. Amb l’específica i el batxillerat li queda una nota final de 13,59. En el seu cas no havia de patir gens perquè estudiarà Biotecnologia a l’Institut Químic de Sarrià, que és privat. Està pendent d’obtenir una beca per la seva nota d’excel·lència.

Tant la Patricia com la Tània tenen clar que el pas per la universitari serà molt més dur que el batxillerat. De moment, però, només pensen en gaudir d’un descans ben merescut i agafar forces per la nova etapa que els espera.