Biter demana que els patinets elèctrics circulin sobre la calçada i no pels carrils bici sobre vorera

Biter demana que els patinets elèctrics circulin sempre sobre la calçada i no per les voreres bici.  

Segons l’entitat, els patinets elèctrics haurien de circular per la calçada, mai per cap vorera, sempre sobre asfalt igual com ho fan els vehicles motoritzats. Biter denuncia el cas del carril bici sobre vorera del passeig Vint-i-dos de Juliol on la velocitat màxima no pot superar els 10 km/h i on els patinets elèctrics circulen. diuen, com si ho fessin per una veritable autopista.

Aquesta és la mesura que proposa de l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) en un comunicat per promoure un ús més segur dels patinets elèctrics. 

Biter es mostra preocupat perquè al Programa de govern presentat fa unes setmanes per al nou mandat 2023-2027, la paraula carril bici només apareix en dues actuacions a carreteres que farà la Diputació de Barcelona, afirmen. Consideren que una xarxa bàsica de carrils bici segregats i connectats entre ells, és el mínim que en l’actual context d’emergència climàtica se li pot demanar a una ciutat que diu que vol ser del segle XXI sostenible.

Precisament a l’exterior de la ciutat de Terrassa, s’estan fent grans carrils bici, però a l’interior de la ciutat, no hi ha previst ni un sol metre, denuncien.

Per últim, es mostren satisfets amb altres mesures aplicades com  la peatonalització, ampliació de voreres, zona ZBE (baixes emissions). 

[Foto: Biter]