Possible carril bici a la rotonda de Can Guitard

BiTer denuncia la manca d’un carril bici davant la nova urbanització de la carretera de Rubí

El darrer 9 de juny, més de setze entitats encapçalades per BiciTerrassa Club (BiTer), van emetre un comunicat per destacar la importància d’unir Terrassa, Les Fonts i Rubí amb un carril bici a la carretera de Rubí. Aquesta infraestructura seria clau per facilitar desplaçaments segurs a peu, amb patinet i bicicleta, i a persones de mobilitat reduïda. A més, reduiria el trànsit motoritzat, fent de la via un espai més amable i sostenible.

A finals de juny, l’Ajuntament de Terrassa va anunciar l’inici de les obres d’urbanització del sector de Can Guitard. Aquesta iniciativa se centra en un tram de la carretera de Rubí, entre el pont de l’autopista C-58 i la rotonda de les Fonts. Finançat per les empreses del polígon, el projecte té una inversió de 2.465.563,43 euros. Així mateix, preveu l’ampliació de la via de 2 a 4 carrils per al trànsit motoritzat i la construcció de grans rotondes.

Malgrat l’anunci de l’Ajuntament, que menciona la transformació del tram Terrassa – Les Fonts – Rubí en una via urbana més accessible, en cap lloc es fa referència a la inclusió d’un carril bici a la carretera. Aquesta omissió ha generat preocupació entre les entitats que promouen una mobilitat més sostenible i segura.

Davant d’aquesta situació, BiTer ha sol·licitat reunions urgents amb els responsables del projecte: tant membres de l’Ajuntament, com els arquitectes i presidents de les comissions adjuntes. En concret, demanen informació sobre la inclusió de carrils bici i espais per a vianants.

L’objectiu de BiTer és la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i lleure normalitzat a Terrassa. Aquest 2024, l’entitat celebra el seu 10è aniversari, amb dos actes per la comunitat. El 13 de juliol es farà un sopar a la fresca a la Casa Baumann, seguit d’una pedalada familiar el 14 de juliol. A més, l’objectiu de la segona serà estrenar el carril bici de Matadepera a Sabadell.