Blacktucada, un referent dels grups de percussió nascut a Terrassa

Terrassa compta amb una de les agrupacions de batucada més destacades de Catalunya. Es tracta de Blacktucada, una formació amb integrants de totes les edats que té la seu en un local del carrer Duero, al polígon industrial de Santa Eulàlia. Ara mateix formen part del grup unes quaranta persones de totes les edats, repartides entre el grup principal, el grup infantil i un altre d’iniciació pels adults que comencen de zero.

Ja fa set anys que Blacktucada va començar a caminar per l’impuls d’un percussionista nouvingut a Terrassa, David de la Blanca. En els darrers dos anys, però, l’agrupació ha fet un salt de qualitat encetant un palmarès envejable entre podis i primers premis: els terrassencs s’estan acostumant a sortir premiats de les trobades de grups de batucada. L’últim triomf, aquest mes d’octubre, va ser a l’Hospitalet de Llobregat, a la desena edició de la Kabronada Musical, repetint el títol que ja havien guanyat en el mateix concurs l’any anterior. Tot i això, des de Blacktucada tenen clar que, més que els premis, l’objectiu és passar-s’ho bé.

A més de les trobades festives de la ciutat, com el Carnestoltes i la Cavalcada de Reis, una altra cita fixa al calendari de la Blacktucada són la Marató i la Mitja Marató de Barcelona. Concursos i rues es complementen amb l’assistència als esdeveniments privats on els contracten, des de festes d’aniversaris a casaments.