Bombers incrementen els rescats en Setmana Santa, amb un d’ells a l’entorn del Parc Audiovisual

Els Bombers de la Generalitat han atès aquest cap de setmana 31 serveis de rescat arreu de Catalunya, entre ells un a Terrassa i un altre a Sant Cugat. En total ja en són 101 en aquesta setmana de vacances, per la qual cosa des de Bombers reiteren, una vegada més, la necessitat de prudència a l’hora de realitzar activitats al medi natural per tal d’evitar accidents que culminin en un rescat.

Enguany, el nombre de rescats per Setmana Santa, en espera del tancament de dades definitiu, és més alt que mai. Si el 2017 es van fer 82 rescats durant la setmana festiva, el 2018, 59 i el 2019, 37 (la Setmana Santa de 2020 va coincidir amb el confinament domiciliari), des del primer dia festiu de la Setmana Santa d’enguany fins a les 20.00 del 4 d’abril els Bombers de la Generalitat hem efectuat 101 rescats al medi natural.

Dissabte, el nombre de rescats va elevar-se a 14, molts en zones populars per practicar esports en família o de baixa intensitat, cosa que ens recorda que no només pateixen accidents al medi natural aquells que s’enfronten a activitats extremes o cometen imprudències. Diumenge 4 d’abril, els serveis de rescat va suposar un total de 17 actuacions, entre les quals les de Terrassa i Sant Cugat:

14.11 h, Terrassa: una dona de 36 anys pateix un esquinç en una cama caminant pel Parc Audiovisual de Catalunya. S’activen 2 dotacions terrestres amb la presència d’un infermer. Els efectius immobilitzen la víctima i la traslladen mitjançant una taula rígida fins a l’ambulància.

19.43 h, Sant Cugat del Vallès: avís per un home en aturada cardiorespiratòria al camí de Sant Medir. S’activa l’helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris, i 4 dotacions terrestres. Els efectius practiquen reanimació cardiopulmonar en equip amb els del SEM. L’home és evacuat a l’Hospital Vall d’Hebron.