Bon ritme dels treballs d’ampliació de la C-58, que acabaran a finals d’any

Les obres d’ampliació de la C-58 s’acabaran a finals d’any. Aquesta és la previsió amb la que treballa la Generalitat, que confia que aquesta via que passa a tenir tres carrils pugui entrar en servei en la seva totalitat al 2022 amb l’objectiu de descongestionar una de les principals artèries del país. Diàriament hi passen més de 100.000 vehicles provinents del Vallès Occidental i del Bages per accedir a Barcelona.

Les actuacions, amb un cost de 30 milions d’euros, van començar al 2018. Les dues primeres fases, entre Terrassa i Badia del Vallès, en sentit Barcelona, ja són una realitat des de fa mesos.

Els treballs de l’autopista a Terrassa, que té en marxa el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, han comportat afectacions al trànsit a l’avinguda del Vallès en les últimes setmanes. En concret, per les tasques de col·locació de les bigues del tauler del nou viaducte de 128 metres, paral·lel al tronc principal de la via, que s’està construint sobre la riera de Les Arenes i que quedaran col·locades el setembre.

Falta encara executar els ramals dels enllaços de la riera de Les Arenes, en concret, treballs d’afermat, enllumenat, sistemes de contenció i senyalització i també abalisament.

La nova calçada lateral, ja en servei, serà plenament funcional un cop el nou viaducte entri en servei. Es preveu que tota l’obra estigui enllestida a finals d’any.

L’objectiu del nou ramal és distribuir els moviments d’entrada i sortida a la C-58, separant-los del trànsit de pas i afavorint la fluïdesa de la circulació.