Bona resposta de la ciutadania a la crida de l’Ajuntament per fer testos PCR massius

Tercer i últim dia de la prova pilot per detectar els casos asimptomàtics de coronavirus entre la població de Terrassa, Sabadell i Ripollet. Aquest dilluns el terrassenc Francisco Rodríguez feia cua a la Plaça de la Cultura, aprofitant que des de dissabte a la tarda la possibilitat de fer el test PCR de manera voluntària i gratuïta s’ha obert també a les persones grans.

Des de l’ajuntament es valora de manera molt positiva la resposta de la ciutadania i no es descarta donar continuïtat a la iniciativa, obrint-la a altres zones del municipi. El dispositiu desplegat per part del Consorci Sanitari de Terrassa a la plaça de la Immaculada ha atès durant els dos primers dies de funcionament unes 1.200 persones. I entre totes aquestes proves, de moment només s’han detectat 8 casos positius (menys d’un 1%).

Tot i que el temps d’espera per fer la prova pot oscil·lar al voltant d’una hora a la plaça de la Cultura o uns 20 minuts a la plaça de la Immaculada, la majoria dels assistents coincideix en la rapidesa i la senzillesa del moment de prendre la mostra. Després de la bona resposta per part de la ciutadania resident en les àrees més afectades, l’alcalde Jordi Ballart ja ha anunciat la seva petició al departament de Salut perquè s’amplii el radi d’actuació a altres barris de la ciutat.