Bona resposta de públic durant el primer cap de setmana del Festival de Jazz

El primer cap de setmana del 37è Festival de Jazz de Terrassa arrencava aquest divendres amb la veu de Nnenna Freelon. La cantant de Massacuhssets visitava per segona ocasió el festival, actuant a l’escenari de la Nova Jazz Cava acompanyada de Miki Hayama al piano, Mads Vinding al contrabaix i Mario Gonzi a la bateria. Freelon és a dia d’avui una de les veus més admirades de l’escena jazzística internacional després de ser reconeguda amb el Premi Billie Holiday de l’Academie du Jazz i nominada en cinc ocasions als Premis Grammy.

El ritme de jazz seguia amb el seu compàs aquest dissabte al migdia a la Plaça Vella, amb l’actuació del jove trompetista argentí Guillermo Calliero i la seva banda South American Project. L’oferta musical del dissabte es completava a la nit amb el concert a la Nova Jazz Cava del Duo Nosferatu, format pels pianistes Albert Bover i Marco Mezquida.

Els veïns del barri de l’Escola Industrial s’han llevat aquest diumenge a ritme de blues, amb les notes de la guitarra de Tòfol Martínez. El líder de la Blues Band ha actuat a l’amfiteatre de la Plaça Catalunya acompanyat per Joan Pau Cumellas a l’harmònica, Gerard Nieto a l’orgue i Agustí Borrell a la bateria.

Finament, el pati històric del MNACTEC ha registrat també aquest diumenge una gran assistència de públic, el qual no s’ha volgut perdre a l’hora del vermut l’actuació del trio de hard bop format pel terrassenc Adrià Font a la bateria, Dave Mitchell a la guitarra i Benjamín León, a l’orgue Hammond. D’aquesta manera es completava el primer cap de setmana d’un festival de jazz que, per molt que passin els anys, no deixa d’augmentar la seva oferta, atraient així l’atenció de nous adeptes.