Bonificacions a la taxa de residus per a 4.100 empreses i negocis

Reduir la taxa sobre la gestió de residus municipals a les activitats econòmiques que han hagut de tancar durant l’estat d’alarma. Aquest és l’objectiu d’una partida pressupostària de 600.000 euros que l’Ajuntament de Terrassa ha destinat.

Es calcula que l’import del rebut es reduirà entre el 20 i el 75% en funció del grau d’afectació que ha tingut cada tipus d’activitat i de com s’ha reduït la utilització d’aquest servei. Així, sectors com l’oci nocturn gaudiran de la bonificació màxima, mentre que el comerç d’alimentació, que en cap moment s’ha vist afectat, no en tindrà cap.

La bonificació s’aplicarà automàticament en el rebut i les empreses o negocis no hauran de fer cap gestió. Es calcula que més de 4.100 activitats econòmiques de la ciutat se’n beneficiaran, més del 63% del total.

Aquesta és una mesura més impulsada pel consistori per lluitar contra els efectes de la pandèmia sobre l’economia i que vol donar suport al teixit productiu de la ciutat. D’altres han estat l’exempció en el pagament de la taxa a terrasses de bars i restaurants amb la possibilitat d’ampliar l’espai ocupat, la reducció del preu de l’entrada a les piscines municipals o la reducció de les tarifes de l’aigua durant el confinament, entre altres, a més de la modificació i adaptació del calendari fiscal.

Aquest dimarts, 15 de setembre, s’obre el termini de pagament de la taxa de residus per a activitats econòmiques i particulars. Tota la informació sobre el pagament domiciliat o no i/o fraccionat d’aquesta taxa i altres impostos municipals es pot consultar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.