Terrassa Revoltes Marató Quadrat

Ca n’Anglada entra en la marató de (Re)voltes d’Òmnium

Terrassa se suma al projecte de (Re)voltes que impulsa Òmnium Cultural i en farà una al barri de Ca n’Anglada. (Re)voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquests itineraris, les participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta. A les (Re)voltes, la memòria individual i col•lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu.

A Terrassa, ens hem sumat a aquest projecte d’Òmnium Cultural i realitzarem una (Re)volta al barri de Ca n’Anglada, amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica del barri a través de la difusió de veus veïnals i de diferents entitats en la lluita comunitària per la millora de la cohesió social i qualitat de vida en un ambient de diversitat. Molts veïns se senten orgullosos de viure en aquest barri i que malgrat la situació precària en la qual es troben, volen manifestar davant la resta de conciutadans que tots junts lluitem per a aconseguir-ho.

La (Re)volta tindrà lloc el dissabte 27 de novembre a les 10.30 h i el punt de trobada serà a la Masia de Ca n’Anglada del carrer Mare de Déu de les Neus amb Mossèn Àngel Rodamilans. Des d’allà es farà un recorregut pel barri, que comptarà amb diversos testimonis que explicaran les seves vivències. La ruta finalitzarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà, al voltant de les 13 h, un concert organitzat per l’Escola de Música de l’Associació Manantial de Vida- Projecte de Música al Barri. Per participar en la (Re)volta cal inscriure-s’hi prèviament a la web lesrevoltes.cat.

L’activitat, impulsada des d’Òmnium Terrassa, ha comptat amb la participació de la Biblioteca Districte 2, l’Associació Manantial de Vida, l’Associació Esponjament, l’Associació Veu Pròpia, l’Associació Casal Gent Gran de ca n’Anglada i l’Associació Cultural Musulmana. Al llarg de tot el cap de setmana, el 27 i 28 de novembre, se celebrarà una Marató de (Re)voltes en què tindran lloc diverses (Re)voltes organitzades arreu del territori, en la qual s’inclou la de Terrassa.