Ca N’Anglada i la manifestació contra VOX, dues de les actuacions del Síndic a Terrassa el 2018

El Síndic de Catalunya va realitzar el 2018 62 actuacions a Terrassa, una xifra sensiblement inferior a la de l’any anterior. És un 33% menys. Així ho especifica l’informe anual del defensor del poble, que complementa la seva tasca amb la que fa la Sindicatura Municipal de Greuges a Terrassa. De fet, les dues entitats col•laboren i es traslladen queixes. Durant l’any passat el Síndic de Catalunya en va rebre 82, de la sindicatura terrassenca, i aquesta li va passar 30 a la catalana.

En l’informe el defensor del poble destaca algunes queixes rellevants en diferents àmbits. En l’àmbit de la Seguretat Ciutadana i Justícia Social, diu que la més rellevant és la formulada per l’Associació de Veïns de Ca N’Anglada, que denunciava problemes amb el mercat il•legal i l’incivisme. El Síndic va suggerir a l’Ajuntament de fer controls policials els caps de setmana i festius i un protocol de coordinació amb l’Assocació de Veïns i li va requerir informació detallada sobre les actuacions al barri.

D’altra banda el Síndic va obrir una actuació d’ofici després dels incidents ocorreguts entre manifestants i Mossos d’Esquadra en la protesta contra un acte de VOX a Terrassa, a Sant Pere Nord. En aquest sentit va demanar un informe al Departament d’Interior i va sol•licitar a l’Ajuntament informació sobre l’autorització administrativa de les manifestacions.

Per últim, en el capítol de resolucions complertes, el Síndic va intervenir per assegurar la protecció de dos infants que vivien en una família amb risc de desnonament.