Cada terrassenc genera un quilo de residus al dia

Terrassa va registrar durant l’any passat un 44,37 per cent de recollida selectiva de residus. La dada suposa un punt per sota de la mitjana catalana, però per sobre del Vallès Occidental que va ser de 43,7%. Són dades de l’Agència de Residus de Catalunya, que a més, mostren que els ciutadans de Terrassa generen 371,2 quilos de residus l’any.

Es dona la circumstància que aquest 44,37 per cent de recollida selectiva generada a la ciutat durant l’any passat supera en un punt el percentatge del 2021. Tot plegat mostra un lleu ascens.

Com a objectiu per l’any 2030, l’Ajuntament de Terrassa vol arribar a la xifra del 60 per cent marcada per la Unió Europea. Pel que fa a les deixalles generades, cada terrassenc produeix 1,01 quilos de residus al dia, una xifra que hauria de disminuir fins als 800 grams per assolir el model de reciclatge ideal.

De les quatre fraccions principals de recollida selectiva, el vidre i els envasos han augmentat lleugerament respecte de l’any anterior. En canvi la fracció orgànica i el paper disminueix.

Pel que fa a la comarca, Matadepera és el setè municipi català amb millor recollida selectiva, sobretot gràcies al porta a porta amb un 89,8 per cent.

Pel que fa a Catalunya la mitjana del país és del 45,3 per cent, la xifra més alta fins ara i lluny dels objectius dels que marca la Unió Europea.