Cada terrassenc va deixar l’any passat 2,5 kg de roba usada als contenidors de Roba Amiga

La recollida de roba usada va tornar a créixer al 2016 a Terrassa. Van ser 533 tones de roba i calçat dipositades en els contenidors taronges de Roba Amiga, la cooperativa que té la concessió d’aquest servei a la ciutat. Hi ha 81 punts repartits pels diferents barris i també a les dues deixalleries municipals.

Respecte l’any passat la recollida s’ha incrementat un 15 per cent. Al 2013 va patir una davallada atribuïble segurament als furts, una pràctica avui impossible amb els nous models de contenidor de Roba Amiga.

De mitjana cada terrassenc va dipositar l’any passat 2,5 kilos de roba als contenidors taronja. A Sabadell no s’arriba als dos quilos per persona. Sant Llorenç Savall és capdavanter a la comarca en recollida de roba usada, 6,5 kilos, seguida de Palau Solità amb 5.

En la majoria de països europeus es recullen entre 7 o 10 quilos per habitant i any, el triple del que avui es diposita a Terrassa. La proximitat i la conscienciació són determinants.

Una altra empresa, Humana, també recull roba a Terrassa, tot i que la seva presència és més reduïda. En la dotzena de contenidors verds que tenen repartits per la ciutat van recollir, l’any passat, 26  tones de roba usada, un 20 per cent més que al 2015. A diferencia de Roba Amiga, el tèxtil d’Humana es revèn després en botigues de segona mà.