Caelles repassa el tractament de la premsa de l’últim any de Procés

Els mitjans de comunicació espanyols, escrits i televisius, podrien aplicar la “subjectivitat honrada” per tractar el conflicte de Catalunya. Una definició del periodista Joaquim Maria Puyal per gestionar la parcialitat en les retransmissions esportives. Aquest dijous el periodista de TV3, Lluís Caelles, ha fet un repàs a la premsa de l’últim any en la conferència “La Diada Nacional en el context del 2018: una visió des del periodisme”.

Caelles que ha tingut un record pels polítics presos i exiliats, ha dit que l’actualitat que s’ha pruduït en els últims mesos és un bon resum d’història contemporània. El periodista també ha analitzat la informació esbiaixada o interessada, l’ocupació de la informació per part de l’opinió o les fake news o notícies falses. L’alcalde de Terrassa ha tancat l’acte amb una crida a la moderació i vàries reflexions sobre la situació política actual.

Lluís Caelles és periodista i actualment sotscap d’Internacional de TV3, després de passar per dirigir i presentar els Telenotícies, Matí, Vespre i Nit. També ha col•laborat amb d’altres mitjans i és professor en diverses universitats. Aquest any ha estat l’encarregat d’oferir la conferència que l’Ajuntament organitza per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.