Caiguda del sistema informàtic a les farmàcies en el primer dia de repartiment de mascaretes

Cues i caiguda del sistema informàtic. Així ha començat aquest dilluns el repartiment gratuït de mascaretes a les farmàcies. Aquesta és la carrer de Mossèn Àngel Rodamilans, a Ca n’Anglada, i aquesta altra, al carrer Arenys de Mar, al Pla del Bon Aire.

Són dos exemples de la cinquantena llarga d’establiments d’aquest tipus que hi ha a Terrassa. A tot Catalunya, 3.227. A totes s’han començat a distribuir un milió i mig de mascaretes entre la població. Els problemes són generalitzats perquè tota la xarxa fa servir el mateix sistema informàtic.

Dels 14 milions de mascaretes que es distribuiran a través de les farmàcies, aquesta setmana se’n disposarà de 450 per oficina. La primera unitat dispensada es lliura gratuïtament a càrrec del Servei Català de la Salut. S’ha de presentar la targeta sanitària per retirar-la. Per això, aquest dilluns al matí, s’apuntaven les comandes en una llista per després poder-les introduir al sistema. Són de les quirúrgiques que La segona unitat i successives, costarà 0,76€ cada mascareta, el preu fixat per a la campanya per part del Departament de Salut, sense que la distribució ni les oficines de farmàcia tinguin cap marge de benefici.

Si qualsevol ciutadà o ciutadana vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d’existències. Els farmacèutics esperen rebre una partida similar setmanalment. Recomanen però no sortir de casa expressament només per recollir una mascareta.  Aquesta campanya de distribució neix del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, els proveïdors i distribuïdors d’aquests productes, la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb el suport del Departament de salut.

D’altra banda, diumenge a la tarda van arribar a Terrassa la primera part de la comanda d’un milió de mascaretes bàsiques no sanitàries encarregades pel govern municipal. 400.000 unitats que costen 208.000 euros. Es repartiran a domicili a partir d’aquest dimecres de forma gratuïta. Les 600.000 unitats restants encara està pendent comunicar com i quan es distribuiran.