Caiguda històrica de les vendes d’automòbils durant el període de confinament

La crisi sanitària també ha passat factura en el sector de l’automoció, registrant, en aquest període, un dels pitjors balanços comercials de tota la seva història. Els concessionaris locals han hagut d’estar tancats al públic durant més de dos mesos i les vendes de vehicles han caigut de manera dràstica. Ho demostra el fet que, en tot l’abril, a Terrassa només es van matricular 7 cotxes, una moto i dos vehicles comercials.

Tot i que l’any ja havia començat amb un ritme de vendes lleugerament inferior al del 2019, la irrupció del coronavirus va provocar una caiguda sense precedents. Després d’un abril nefast, les matriculacions es van reactivar mínimament amb la reobertura dels concessionaris, a partir del 18 de maig. A Terrassa, la venda de cotxes va caure un 71% al març, un 98% a l’abril i un 66 % al maig. Pel que fa als vehicles comercials, la tendència és la mateixa, amb un descens sobtat durant els mesos de març i d’abril que trencava, en aquest cas, la dinàmica positiva del febrer. És un cas semblant al dels vehicles motoritzats de dues rodes, que si bé durant gener i febrer la tendència anava a l’alça, van veure molts reduïdes les seves vendes a partir de mitjans de març, amb el tancament dels concessionaris. Des del Gremi del Motor apel·len a la responsabilitat de la classe política per recuperar el que assenyalen com un sector fonamental per a la reactivació de tota l’economia.

Després d’aquests mesos amb balanços negatius, des del sector de l’automòbil esperen recuperar el ritme de vendes progressivament, tot i que ja donen per fet que el 2020 serà un dels pitjors exercicis de la història, situant-se als nivells del 2012, en plena crisi financera.