Sessió especial de ‘Calladita’ amb el director Miguel Faus al Cinema Catalunya

L’òpera prima de Miguel Faus s’ha pogut veure en una sessió especial aquest diumenge al Cinema Catalunya. El director barceloní ha presentat Calladita acompanyat de l’actriu principal, Paula Grimaldo. Tots han participat en un col·loqui posterior a la projecció. Ariadna Gil i Luis Bermejo completen el repartiment principal d’actors.

El realitzador català Miguel Faus ha fet el seu debut dirigint un llargmetratge amb Calladita, extensió del seu segon curtmetratge homònim. Aquest film parla de la precarietat laboral de les treballadores domèstiques a través del personatge de l’Ana que acaba d’arribar de Colòmbia i treballa en una luxosa mansió en la Costa Brava, a on estiueja una família de marxants d’art.

Aquesta producció catalana és primera pel·lícula europea finançada amb NFTs. Es tracta d’un sistema de micromecenatge que posa en valor els actius digitals de caràcter únic; generalment, peces artístiques. En aquest cas, l’òpera prima de Miguel Faus va ser possible gràcies a la venda de fotogrames digitalitzats, recaptant un total de 700.000 euros per a la producció del film.

La pel·lícula, distingida amb un prestigiós guardó al Festival de Sundance, es podrà veure al Cinema Catalunya, de moment fins al dijous 23 de maig.