220121 Foto Cambra Regidor Pm 2

Cambra de Terrassa, Mossos i Policia Municipal acorden obrir noves vies de comunicació per tractar la inseguretat als comerços

El comerç terrassenc està preocupat per l’augment d’atracaments i robatoris en establiments de la ciutat durant l’últim trimestre. Per aquest motiu, una delegació de la Cambra de Terrassa es va reunir ahir al matí a l’Ajuntament amb el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, el nou intendent dels Mossos d’Esquadra a l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, Marc Caparrós, i el nou inspector de la Policia Municipal, Marc Pintor.

El principal acord de la trobada va ser obrir vies de comunicació directes entre comerciants i cossos policials. La intenció és poder col·laborar en la prevenció de possibles robatoris, alertant de qualsevol indici o comportament sospitós. Totes dues parts també van coincidir en la voluntat de retrobar-se d’aquí a un temps.

En la reunió, tant el regidor com els responsables dels cossos de seguretat van exposar els efectius i estratègies dels quals disposen, destacant l’alta coordinació a la ciutat entre Mossos i Policia Municipal. Tot i que els índexs de fets delictius registrats a Terrassa són inferiors respecte a d’altres municipis, l’augment dels darrers mesos és un fet que angoixa a uns botiguers ja prou preocupats per la pandèmia. Tot i això, robatoris com el de la perfumeria Júlia al mes de desembre s’atribueixen a grups professionals sense lligams amb la ciutat.

Per part de la Cambra de Terrassa, els assistents a la trobada van ser el president, Ramon Talamàs, la representant de la Cambra a la Taula de Comerç Local, Fanny Novell i el representant de l’entitat al Consell Municipal de Seguretat Ciutadana de Terrassa, Josep Lluís Rodríguez.