Campanya de les farmàcies per la protecció solar de les persones amb problemes de pell

Un 50 per cent de la població pot desenvolupar un càncer de pell al llarg de la seva vida. El risc augmenta amb la sobreexposició al sol. Per això, i amb l’arribada de la calor, cal protegir la bé pell, especialment les persones amb patologies dermatològiques com la psoriasis, dermatitis atòpica o rosàcies. També les que tenen acné, pigues, melanomes o alguna cicatriu han de tenir una cura especial.

Com cada any el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona inicia una campanya de prevenció del sol, donant consells a cada client en funció del seu cas.

A banda del tipus de pell i patologies que s’hi puguin tenir, les persones amb problemes de colesterol o pressió arterial també han d’evitar el sol o, com a mínim protegir-se’n molt. Els medicaments que prenen solen ser fotosensibilitzants, amb efectes molt nocius per la pell quan hi ha una exposició al sol. Un adhesiu al medicament recorda que cal protegir-se.

Diverses associacions de malalties dermatològiques col·laboren al Col·legi de Farmacèutics fent difusió de la campanya.

A més de les persones que prenen medicaments fotosensibilitzants i les que tenen patòlogues a la pell, la resta de la població també hauria de protegir-se del sol, ja sigui amb una bona crema solar o amb una gorra i, sobretot, evitar-lo.. Tota precaució és bona.