Campanya de les farmàcies per reclamar el seu paper com a centres de salut de primera línia

Crit d’alerta del sector farmacèutic, que reclama el seu paper com a centre de salut de primera línia durant la pandèmia. Com a exemple, assenyalen que tan sols durant el març del 2020, les farmàcies de tot l’Estat van atendre més de 30 milions de persones i, en molts casos, van actuar de centre sanitari davant el col·lapse dels CAP i els hospitals. Malgrat això, les farmàcies espanyoles segueixen sense poder realitzar test d’antígens o PCR, una funció que sí que realitzen aquests centres en altres països europeus.

En aquesta línia, la farmacèutica Acofarma, amb seu a Terrassa, ha iniciat la campanya #AquíEmpiezaTuSalud per visualitzar el rol d’aquests establiments com a via d’accés a la sanitat. A través d’aquesta iniciativa, el sector vol retre homenatge a la figura dels professionals farmacèutics, lliurant-los 3 vinils que podran exposar en els seus punts de venda amb missatges que posen en valor el seu paper als ulls de la societat.

Acofarma ha organitzat aquest dijous una trobada virtual a través de la plataforma Zoom per debatre i reflexionar sobre la situació actual del sector farmacèutic. Un dels ponents d’aquesta sessió ha estat Pablo García Tamajón, també conegut com a @Medicadoo. Es tracta d’un dels influencers farmacèutics més famosos d’Espanya, amb més de 80.000 seguidors a les xarxes socials. El seu blog www.medicadoo.es és un dels 10 més llegits de la blocosfera sanitària. D’altra banda, també han intervingut Francesc Bellavista, de Fedefarma, i Maria Elena Amaro, de la Societat Espanyola de Farmàcia Rural.