Campanya de Nadal al Banc de Sang i després vindrà una novetat: la donació de plaquetes

El Banc de Sang i Teixits, pràcticament buit; i reserves, per només 6 dies. En èpoques de ponts, festius o vacances, les donacions disminueixen. Per això, són necessàries les campanyes que animen la ciutadania a fer aquest gest solidari.  Ara, apel•lant a l’esperit nadalenc, es vol fer arribar un missatge a tot Catalunya: que donar sang és com fer un regal a un amic invisible.

A Terrassa, a més a més, i com ja és tradicional en aquestes festes, els donants participen en una llumineta que té com a premi una panera, gentilesa de diferents col•laboradors (El Celler del Cava, Els Xixonencs, El Forn del Progrés, Bonpreu i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental).

La campanya estarà operativa fins al 21 de desembre. Les 3 darreres xifres del primer número del Sorteig Extraordinari del dia 22 serviran per escollir el guanyador o la guanyadora. El lot de productes es lliurarà el dia 24.

Un cop acabada la campanya nadalenca, el Banc de Sang i Teixits posa en marxa una novetat: la donació de plaquetes. A partir del 21 de desembre i, només demanant cita prèvia, es podrà donar aquest component sanguini. Els requisits són els mateixos que per donar sang i és molt similiar a la donació de plasma però l’extracció té una durada de dues hores. Les plaquetes caduquen en només 5 dies i serveixen per ajudar persones que tenen problemes de coagulació, sagnat, malalties hematològiques o càncer.

Els dilluns 24 i 31 de desembre l’horari d’obertura serà reduït, de 9 del matí a 14 de la tarda. La resta de dies, de 9 del matí a 8 del vespre.