Campanya per fomentar el reciclatge de roba usada i calçat

Terrassa va reciclar l’any passat 680 tones de roba. Són uns 3 quilos per habitant, una xifra de les més altes de Catalunya, només superada per Barcelona i Mataró.

Tot i que el punt de partida és bo l’Ajuntament vol impulsar encara més la recollida selectiva d’aquest residu en una època en què a moltes llars s’està fent el canvi d’armari. Per això del 7 d’octubre al 18 de novembre ha posat en marxa la campanya ‘Treu-te la roba’ amb l’objectiu d’augmentar la consciència ciutadana sobre la necessitat de reciclar i reaprofitar les peces tèxtils i el calçat en desús. Es farà els dissabtes, a deu contenidors taronges que hi ha repartits a la ciutat. Allà un equip d’inspecció atendrà les persones que portin roba, que podran optar a una bonificació de la taxa de residus municipal.

A partir de l’1 de gener del 2025 serà obligatòria la recollida separada de la fracció tèxtil dels residus municipals. Eco-Inserció és l’empresa que s’encarrega de gestionar la roba recollida selectivament. Aquest és un sector que està creixent i que creixerà més en el futur.

La campanya ‘Treu-te la roba’ s’emmarca dins el Pacte per a la Moda Circular a Catalunya (2022), al qual Terrassa es va adherir amb la voluntat de transformar la manera en què es produeix, subministra, consumeix i utilitza la roba.