Can Boada aconsegueix una rectificació i tindrà camions d’escombraries per fer la recollida lateral esquerra

En els pròxims dos anys l’Ajuntament comprarà camions de càrrega lateral esquerra per a la recollida d’escombraries per a zones o barris on els contenidors estiguin situats en aquesta banda de carrer. Així ha respost aquest matí el Govern a l’anunci fet el passat mes de juny per l’alcalde, Jordi Ballart, en una reunió al Centre Cívic entre la representació de l’Ajuntament, encapçalada per la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el cap de gabinet, Xavier Cardona, amb les dues associacions de veïns de Can Boada i la plataforma d’afectats del barri.

Després d’un informe sobre la viabilitat econòmica i mediambiental de la proposta, el Govern ha donat compliment a les peticions dels veïns que havien fet arribar la seva queixa al ple. Amb la implementació de les línies de recollida lateral, s’incorporaran nous camions que ho puguin fer per la banda esquerra i que aniran a aquells carrers, barris o zones on els contenidors estiguin situats en aquesta banda de carrer.

A més i a causa del llarg temps per implementar aquesta mesura, el Govern s’ha compromès a implantar mesures provisionals com per exemple recuperar l’antic sentit de circulació dels carrers Alexandre Galí i Francisco de Vitória. Aquests canvis temporals també comportaran el desplaçament d’algunes bateries de contenidors que es decidirà en una pròxima reunió entre tècnics i veïns.

Els veïns han aprofitat per reclamar millores en els horaris i la senyalització de l’aparcament nocturn a la Ronda de Ponent i a l’Avinguda Josep Tarradellas. Els veïns de Can Boada es queixaven dels canvis de sentit indiscriminats en alguns carrers del barri i de la nova ubicació de les bateries de contenidors que no responien a cap millora. Els contenidors s’havien disposat per poder fer la recollida lateral d’escombraries per la banda dreta, l’únic model de càrrega fins ara.

Des de les Associacions i entitats veïnals celebren la decisió perquè consideren que “encamina la nostra ciutat cap a un millor i exemplar servei de recollida de residus, fent possible entre d’altres implementar la recollida lateral, en aquest cas esquerra, a llocs on ara no pot arribar, alhora que elimina limitacions que han fet empitjorar de forma significativa la circulació i qualitat de vida del nostre barri”. Els veïns informen que esperen formalitzar la decisió en un conveni amb el Govern municipal.