Can Jofresa i La Maurina reben els primers usuaris per a la pràctica esportiva individual

Dilluns van obrir parcialment els clubs esportius i dimecres ho van fer alguns equipaments esportius municipals, d’acord amb les mesures establertes en el pla de desescalada. Els primers, les pistes d’atletisme de Can Jofresa i les de tennis del poliesportiu de La Maurina per a la pràctica d’esports individuals, sense contacte i sempre amb reserva prèvia.

Aquests tres primers dies de reobertura de la pista d’atletisme la presència d’usuaris ha estat ben escassa. Aquest divendres només alguns atletes de llançament de la Unió Atlètica Terrassa s’han deixat veure. Ho han fet amb material portat des de casa, ja que el que hi ha a les instal·lacions s’ha de desinfectar prèviament. En grups reduïts i mantenint les distàncies, aquests esportistes completen el to físic, després de moltes setmanes de confinament.

Amb l’objectiu de mantenir les distàncies de seguretat, només es podran accedir als carrils 1, 4 i 7 de la pista, amb cinc persones en cadascun d’ells i amb un màxim de quinze per hora de reserva. A la zona annexa, on habitualment s’entrena el Club d’Arquers Terrassa, l’aforament serà de dos tiradors o tiradores per a cada reserva. Les pistes de tennis de La Maurina tenen un aforament màxim de quatre persones per hora de reserva, dues en cadascuna de les dues pistes. Ja s’han pogut veure els primers practicants.

Tots dos equipaments estaran oberts en horari de matí i tarda de dilluns a divendres (9.00 a 13.30h i de 17.00 a 21.30h) i els dissabtes al matí (9.00 a 13.30h). Per accedir-hi, s’han d’aplicar tot un seguit de mesures de prevenció, com l’ús de guants i mascaretes, excepte quan es realitzi la pràctica esportiva, i també netejar-se les mans amb els dispensadors de gel hidroalcohòlic que s’han col·locat a l’entrada de les instal·lacions. Amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi, s’han reforçat els treballs de neteja de les zones comunes i no està permès l’accés als vestidors ni als lavabos durant les dues primeres fases de la desescalada.

Pel que fa als equipaments esportius municipals de gestió cedida, el Servei d’Esports de l’Ajuntament està fent arribar periòdicament a totes les entitats esportives les disposicions i normatives que cal aplicar com a requisit previ i imprescindible per poder obrir les instal·lacions. En aquests casos, dependrà de la capacitat de cada entitat gestora per poder assumir i garantir les condicions de control, prevenció i seguretat.