Can Salas, seu del talentós hoquei herba continental

Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa acolliran del 14 al 20 de juliol el Campionat d’Europa sub-21 d’hoquei herba tant en categoria masculina com femenina. Aquest dimecres s’ha fet al camp Josep Marquès de Can Salas la presentació de la tercera gran competició continental, després de l’Europeu Absolut i l’Eurohockey League.

Un total de 16 seleccions de 9 països i més de 300 jugadors i jugadores buscaran fer-se amb els títols. Tanmateix, Països Baixos, en categoria masculina, i Alemanya, en femenina, defensen els títols. Però al graó més alt del podi hi aspira també Espanya. El combinat masculí, que dirigeix el terrassenc Oriol Torras i que compta amb 9 egarencs entre els 18 escollits, busca l’or després del bronze assolit en el darrer Mundial. En la selecció femenina hi ha quatre egarenques. Per a Txell Vizcaíno, jugar a casa és un al·licient més per lluitar pel títol.

Autoritats, posant en la foto de família amb el seleccionador masculí Oriol Torras i l’egarenca Txell Vizcaíno

Los Ángeles 2028, a l’horitzó

El que està clar és que l’Europeu sub-21 serà de gran nivell. A excepció de Turquia i Àustria, les seleccions de menys rànquing, sobre la gespa es veuran els futurs olímpics. Aquells i aquelles que nodriran les seleccions absolutes a Los Ángeles 2028. A efectes classificatoris, les sis primeres seleccions obtindran el bitllet directe per a la Copa del Món Júnior de 2025.

L’entrada al torneig serà gratuïta. Només en les semifinals i les finals s’haurà de pagar per seure a la llotja. Hi haurà un ampli village i s’han inclòs dos concerts per inaugurar i cloure el campionat. Més d’un centenar de voluntaris vetllaran per la bona organització del torneig.