La pista municipal de Can Tusell, la nova seu del bàsquet de carrer

El barri de Can Tusell s’ha convertit en els últims anys en la millor seu de la ciutat per gaudir del bàsquet de carrer. Des de principis d’estiu la pista municipal aplega desenes de jugadors amateurs de totes les edats per jugar partits amistosos de tres contra tres. La iniciativa, impulsada per tres joves del mateix barri, duu el nom de «StreetBall Cantu Terrassa». Una trobada especial que ha crescut ràpidament amb l’ajuda de les xarxes socials.

Un dels principals secrets de l’èxit d’aquest bàsquet de carrer és no tancar les portes a ningú. Ho demostra el fet que l’edat dels jugadors i jugadores que hi participen va des dels dotze fins als cinquanta anys.

Un dels objectius dels impulsors del «Streetball Cantu» és trencar amb l’estigma que hi ha d’aquest barri de les afores de la ciutat. Un barri obert i acollidor que, tal i com expliquen els protagonistes, també té ganes que veïns d’altres zones trepitgin els seus carrers.

Els veritables orígens es remunten a fa quatre anys, quan alguns veïns van començar a jugar els caps de setmana. No obstant, el punt d’inflexió va ser la festa major del barri d’aquest any. Va ser llavors quan els mateixos impulsors van organitzar un exitós torneig de tres per tres, amb una inesperada participació de més de 150 persones.