Canal Terrassa emetrà un programa sobre oncologia i nutrició produït per institucions de referència

La Xarxa i 5 institucions més de referència en el camp de l’oncologia, la nutrició i la recerca posen en marxa ‘Què i com menjar durant el càncer’, un projecte audiovisual sobre alimentació durant el procés oncològic. Són un conjunt de receptes, consells de dietistes-nutricionistes i reportatges de testimonis que es difondran a través de les ràdios i teles locals, entre elles Canal Terrassa, i al web ‘Menjar durant el càncer.cat’.

Quins plats pot menjar un pacient de càncer a qui li ha canviat el sentit del gust? És una de les respostes que ofereix el projecte audiovisual ‘Què i com menjar durant el càncer’. En total un centenar de vídeos i àudios que inclouen consells generals sobre alimentació durant la malaltia; receptes i càpsules, on dietistes-nutricionistes parlen dels principals efectes secundaris de la malaltia i els tractaments. També inclou continguts que trenquen els principals mites sobre l’alimentació durant la malaltia així com reportatges de testimonis. El projecte busca donar informació veraç i contribuir a acabar amb la malnutrició, una condició que és la responsable del 15% de les morts de pacients amb càncer.

El projecte és el resultat dels esforços de la Xarxa, l’ICO, l’IDIBELL, la UB, la Fundació Alícia i l’Institut Pere Virgili. Tot el contingut està disponible al web ‘menjar durant el càncer.cat’ i a partir del 5 d’octubre s’emetrà per les ràdios i televisions locals.