Canvis en la puntuació i en el sistema de play-off, novetats a les lligues nacionals de waterpolo

El cap de setmana del 16 i 17 de setembre arrenca la Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. Dues setmanes més tard (30 setembre-1 octubre), ho farà la competició femenina. Aquest dijous, però, la Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha fet la presentació oficial a les instal·lacions del CN Barcelona.

Com sol ser habitual, la màxima categoria del waterpolo estatal tindrà un accent clarament català amb 19 dels 24 equips participants. Entre ells hi serà un CN Terrassa que buscarà de nou estar entre els millors.

Hi haurà canvis respecte a la puntuació de la temporada passada i la victòria tornarà a valdre tres punts, mentre que el perdedor no en sumarà cap. En cas d’empat es tornarà a decidir el triomf als penals amb dos punts per al guanyador i un per al qui sortit derrotat. Una altra novetat és que tots els equips disputaran play-off. Els quatre primers pel títol, del cinquè al vuitè per a decidir posicions europees i del novè al dotzè per evitar el descens.

Adrià Delgado Màxim Realitzador

Adrià Delgado ha rebut la distinció a màxim realitzador de la temporada passada (Font imatge: RFEN)

La presentació ha servit per atorgar els guardons individuals de la temporada passada. El CN Terrassa ha estat representat per Adrià Delgado, que ha penjat el casquet sent el màxim realitzador. Els MVP han recaigut en Maica Garcia (CN Sabadell) i Alberto Munárriz (CN Atlètic-Barceloneta), màxima golejadora per a Rita Keszthelyi (CN Mataró) i millors porters per a Martina Terré (CN Sant Andreu) i Unai Aguirre (CN Atlètic-Barceloneta).

També s’han fet públiques les dates de la resta de competicions nacionals. L’11 i 12 d’octubre es disputaran la Supercopa femenina i masculina, respectivament, la Copa del Rei se celebrarà del 12 al 14 d’abril i la Copa de la Reina del 3 al 5 de maig.